vrijdag 18 september 2009

de laatste dagen







Op de fotos'staan:

Suzanne bakt wentelteefjes:
Tijn en Pieter bij een medewerker met een grote vogel in Aquatica (let op de donkere wolken
Papagaaien op op Aquatica
Het weer in Florida kreeg toch een beetje problemen met ons vertrek. De wereld zag er iets donkerder uit maar de temperatuur was toch heerlijk 27 graden.
Omdat wij toch iets wilde gaan ondernemen en het omstreeks 10.00 uur droog was zijn wij voor de laatste keer naar Aquatica geweest. Suzanne en Daniel bleven thuis en de familie Verbunt ging met ons op stap. Tijn vermaakt zich zo in het water en wij genieten dan ook. Pieter en ik zijn eerst eens lekker gaan dobberen op de lazy river. Het is alleen zo jammer dat je d.m.v. fontijntjes ook van de zijkant wordt nagespoten dan is mijn bril ook weer nat...... maar goed om met Cruijff te spreken elk voordeel ben zijn nadeel (wat is het voordeel dan).
Omstreeks half 12 werden de wolken boven Orlando toch wel heel erg donker als wij naar het westen keken waren ze bijna zwart maar ja dat was toch de andere kant dus wij lekker doorgaan. Het is al leuk om naar al de mensen te kijken omdat het zondag was werd het toch steeds drukker. Wat ons opviel waren de redelijk grote Amerikaanse gezinnen 5 of 6 kideren is toch heel normaal (lijkt het wel). Onze overburen van het Kanaal (U.K.) waren er ook weer in grote getalen. Ze vallen echt op zowiezo omdat ze toch de meeste tijd in hun favoriete voetbalshirt lopen en omdat de huid iets blanker is als die van de echte kaaskop. Maar ook omdat het redelijk luidruchtige vakantievierders zijn. O ja natuurlijk zijn die ook onder de kaaskopjes!? hahaha.
De wolken werden dreigender en ja hoor de druppeltjes werden al snel druppels van een ernorm formaat... och de parasols bij het kindergedeelte laten geen regen door maar hebben niet het voormaat van de grote zonlichtdoorlatende parasols dus even schuilen is geen probleem maar om te wachten tot de bui over zou drijven... daar hadden wij allemaal geen zin in. Lekker even onder de douche (shampoo, badcreme en condioner is aanwezig). En hup in de auto naar huis.
Daar aankomen waren onze lovebirds gevlogen Tijntje sliep inmiddels al dus die heel zachtjes in zijn bedje gelegd. Na ongeveer 15 minuten kwamen Suus en Daan terug en jawel hoor ze waren weer even bij de frietpaal geweest (M-donalds, of KFC, Taco Bell) die twee hebben heel wat vette hap naar binnen gewerkt.
Suus en Daniel vertelde ons dat het noodweer was geweest de wereld zag zwart en groen en het water was als een stortbak geweest... dat hadden wij natuurlijk gezien.
Omdat het onze laatste avond in Orlando was en ik geen zin had om te goochelen met de 3 pannen zou het uiteten worden. Na familieberaad werd het Chili's lekker dichtbij en het is er zo lekker.
Dus omstreeks 6 uur in de towncar (waarom zijn die dingen in Nederland niet te betalen) en gaan eten. Het was natuurlijk weer veel te veel dus de doggy-bag weer mee terug naar huis zouden wij dat trouwens nog eten.... natuurlijk niet want de koelkast stond nog half vol.
Tja, pieter is nogal van de ruimerige dus moest er toch wat geruimd worden. En omdat ik het altijd erg zonde vindt om iets zomaar weg te gooien (thuis ga ik ook altijd naar mijn buren , groot gezin) en onze vakantie neighbors hebben ook een groot gezin ik met de wasmand vol spullen daar naartoe... lachen eerst keken ze een beetje vreemd maar nadat ik had uitgelegd dat wij terug gingen en het toch zonden was om alles voor de gieren ( prullenbak leeghalers) te gooien wilde ze het graag hebben.
Om ongeveer half 11 ging toch echt bij mij het kaarsje uit... de laatste nacht in onze vakantievilla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten